News

Red Carpet IT Services ontwikkelt traineeship met partners

By 20 January 2021 No Comments

Red Carpet IT Services heeft samen met YoungCapital NEXT en opleidingsinstituut ABIS een uniek traineeship ontwikkeld voor junior Mainframe specialisten. Een tweejarig traineeship stoomt een nieuwe generatie mainframe-specialisten klaar voor de toekomst.

Grote vraag naar specialisten
Grote organisaties maken veelvuldig gebruik van mainframes als fundering voor hun IT-processen. De komende jaren zal deze workload naar een hybride cloud omgevingen worden overgezet. Ruim 70% van de grote ondernemingen heeft plannen om over te stappen op een hybride cloudomgeving. De Mainframe is hiervoor het platform bij uitstek.

Door dit unieke traineeship wordt een nieuwe generatie mainframe-specialisten geboren. De vraag naar mainframe-specialisten is groter dan het aanbod. Red Carpet IT Services is één van de weinige IT-service leveranciers die beschikt over een groep highly skilled mainframe specialisten.

Coaches
Het zijn dan ook deze ervaren mainframe-specialisten die deze jonge talenten vol ambitie begeleiden op de werkvloer. Met 30 jaar ervaring leren zij de nieuwe junior specialisten alle ins & outs van dit specialistische vlak.

Drie fases
Het traineeship bestaat voor de trainees van YoungCapital NEXT uit drie fases.
Het programma trapt af met een bootcamp van vier weken. Tijdens de bootcamp krijgt de trainee een basistraining die nodig is om op het mainframe de eerste technische, configuratie- en beheer taken uit te voeren.

Na de bootcamp gaat de trainee de werkvloer op om zelfstandig aan de slag te gaan en feeling te krijgen met alle mainframe-processen.

Vervolgens volgt er een derde fase welke bestaat uit twee blokken met kennissessies voor meer verdieping. De trainee leert hier meer over database- en transactiesystemen. Deze sessie wordt afgesloten met een eindopdracht.

Gespecialiseerd mainframe-specialist
Na twee jaar mag de trainee zich gecertificeerd mainframe-specialist noemen. Vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak is de trainee klaar om het beste uit zichzelf te halen.

Meer weten? Neem dan contact op met Rian Barnes.